HOLOCAUST –näyttely Jyväskylän keskusseurakuntatalolla oli vaikuttava kokemus. Osa näyttelyyn saapuneista katsoi hyvin vaitonaisena filmiä keskitysleiriltä sekä selvinneiden että sieltä koskaan pois palaamattomien juutalaisten kohtaloista ja kärsimyksistä. Juutalaisen kansan kärsimyksiä täynnä olevasta vaelluksesta kertoo myös  tuosta HOLOCAUST-näyttelystä kertovan sivuston ”Exodus näyttely”- linkki :

 

http://www.kotiposti.net/ahonenjo

 

Jos halutaan etsiä Holocaustista jotain hyvää, niin mieleeni tulee ainakin Victor Franklin keskitysleirillä mieleensä saamat ajatukset elämän tarkoituksen tärkeydestä. Niiden avulla hän selvisi hengissä keskitysleirin kauhuista ja niistä kehittyi sittemmin logoterapia. Logoterapia  on yksinkertaistettuna ”ongelmien tarkoituskeskeistä ratkaisemista.” Myös kärsimyksen ongelma kuuluu tähän ongelmakenttään. Seuraavalta sivustolta pääset tutustumaan logoterapian eri mahdollisuuksiin Suomessa :

 

http://www.logoterapia.fi/?q=logosielu 

 

Kutsumus tarkoittaa oman elämänsä tarkoituksen löytämistä.  Taitaa tosiaan olla niin, että kutsumukseen kuuluu myös kärsimys.

 

Jos haluat tarkastella elämän tarkoitusta hieman kevyemmin suosittelen elokuvan ”Monthy Python´s the meaning of life” katsomista.  Siitä löytyy yllättävää syvällisyyttä kaiken koomisen sisällön keskeltä.  

 

 

                      Tuntemisiin,

 

                      Pelle

 

 

KUTSUMUS on tunnekartalla www.taiwas.net/tunteet heti ensimmäisenä tunteena keskipisteestä kello puoli kahden suuntaan.

KÄRSIMYS on puolestaan kello puoli yhdeksän suunnassa toisella kehällä keskipisteestä lukien.