Evita-lehden syyskuun numero 2010  saattaisi kiinnostaa Tunnetuvan lukijoita.  Sivulta 20  löytyy stressipistemittari, johon viitataan monissakin kirjoituksissa, mutta jonka käsiin saaminen onkin ollut vaikeampaa. Kehoon säilötyistä tunteista kerrotaan laajasti Evita-lehden sivuilla 52-57.   Tuossa artikkelissa paljastuu muun muassa se, että  kätköpaikat samoillekin tunteille voivat vaihdella eri ihmisille.  Mielestäni Evita-lehden syyskuun numeron paras artikkeli on kuitenkin  aikuiskouluttaja Paula Salomaan elämänmuutostarina sivuilla 58-62..  Se käsittelee anteeksiantoakin. Kokonaisuudessaan Evita-lehden syyskuun numeron hinta-laatusuhde irtonumerona ostettuna on erinomainen, sillä lehdestä löytyy myös paljon muita taidolla toimitettuja artikkeleja.  Kristittynä bloggaajana sanoudun irti kyllä tämän numeron Yogabeats-artikkelin annista.

 

Evita-lehden parhaaksi arvostamassani artikkelissa Paula Salomaa kertoo kokemastaan oivalluksestaan, jonka mukaan ihmiset joko alistuvat tai alistavat muita.   Itse olen tuntenut  tuon saman ilmiön hyvin vahvana omassa elämässäni.  Niinpä samantyyppinen ajatusrakennelma sisältyy myös tunnekarttaan www.taiwas.net/tunteet, jossa vastakohtapareina ovat kello neljän suunnasta neljänneltä kehältä löytyvä alemmuus ja kello kymmenen suunnalta samoin neljänneltä kehältä löytyvä kiusanhalu.  Tunnekarttamallin keskipisteessä sijaitseva rauha kuvaa kristillisen anteeksiantamuksen perustaa, Jeesuksen sijaiskärsimystä, kuolemaa ja ylösnousemusta. Paula Salomaa on henkilökohtaisen prosessinsa kautta etsinyt ja myös löytänyt tasapainon alistumisen ja alistamisen väliltä -  samoin anteeksiannosta. Anteeksianto  ei ole mikään kristittyjen etuoikeus, mutta Jeesus tuo sen oikeusprosessin hyvin konkreettiselle tasolle.

 

 Nykyisin Paula Salomaa pitää tietoisuustaitokursseja, joilla voi saada työkaluja tasapainoisempaan elämään.  Hän on  myös kirjoittanut muun muassa seuraavan teoksen:

 

http://www.booky.fi/kirja/salomaa_paula/tie_aitoon_itseen_avaimia_elamaniloon_ja/9789525734324

 

Evita-lehden mukaan häneltä on valmistumassa myös uusi  - jo kolmas kirja.

 

Olin todella iloinen löytäessäni Paula Salomaasta sielun sisaren.  Pystyin samaistumaan  harvinaisen hyvin häneen elämänkohtaloonsa.  Katkeruudesta on mahdollista päästä eroon.  Sinullakin...

 

 

 

                Tuntemisiin,

 

                Pelle