1)Oikeistolainen pääministeripuolue ODS menetti kannatuksestaan lähes puolet Tshekin aluevaaleissa sosialidemokraateille ja kommunisteille.  Tshekissäkin on taloutta ohjailtu rajuillaa menoleikkauksilla.   Vasemmisto on ollut nousussa joissain monissa muissakin Euroopan maissa kuten Tanskassa  ja Liettuassa.  Suomen mediassa vasemmistomenestystä on uutisoitu lähinnä Ranskan presidentinvaaleista.

2)EU:n aikaisempien säädösten vastaiset tulosiirrot veronmaksajilta yksittäisten maiden pankeille on saamassa aikaan talouskaaoksen kaikissa euromaissa.  Liian avokätinen luotonanto matalien korkojen houkuttamana on myös Suomen asuntolainamarkkinoiden uhkana.

3)Suurvalloilla on mielestään varaa uhrata kansalaisiaan aina kuolemaan asti saavuttaakseen tärkeämpänä pitämiään tavoitteita.  Esimerkkinä Venäjän tyhmät miesuhraukset Raattentiellä.  USA:n WTC-tornien tuhossa epäillään myös olleen valtiolla näppinsä pelissä.  Suurvaltana itseään pitävän EU:n ajama raju leikkauslinja tappaa aikanaan huonompiosaisia yhtä varmasti kuin rutto.

4)Työttömyys ja varsinkin nuorisotyöttömyys on yleiseurooppalainen ja globaali ilmiö.  Nykyään ei päästäkään Maraboun suklaatehtaalle tai Prippsin panimoon töihin vain ruotsinlaivaan astumalla.  1990-luvun laman aikana työttömiä ei ohjailtu säädöksin niin paljon kuin nykyään ja moni saattoi kehittää itseään työelämästä vapaana omaehtoisesti.   Luovaa  potentiaalia pidetään reservissä tehottomassa käytössä byrokraattisen päätöksin.   Tilanne on vähän sama kuin rahojen pitäminen tilillä sijoittamatta niitä mihinkään.

5)Veroparatiiseissa makaa varallisuutta kymmeniä tuhansia miljardeja.  Yhteenlaskettuna se vastaa USA:n ja Japanin  yhteistä bruttokansantuotetta.   Veroparatiiseihin ohjautuu Suomestakin rahaa esimerkiksi kun käytetään SIWAn, Valintatalon  tai vaikkapa Mehiläisen  palveluita.

6)Selvää tulonsiirtoa pois hyvinvointivaltioiden sisäisestä rahankierrosta ovat  mielestäni myös tuloveron alennukset.  Silloinhan valtion ja kuntien mahdollisuudet pitää huolta kansalaisistaan vähenee, kun osa bruttokansantuotteesta valuu vapaille markkinoille.

7)Globaalien yritysten maihinnousut saavat myös rahavirtoja pois paikallisesta verotuksesta, koska silloin voitot saatetaan ohjata muualle ovelin verojärjestelyin.  Mantra ulkomaisten investointien autuudesta on petollinen?

Tämä kirjoitus tarjoaa mahdollisuuden miettiä omia elämänvalintoja sekä myös kunnallisvaaliehdokkaan valintaa.   Yksittäisten valintojen kautta maailmaa voi muuttaa.  Nykyään trendiksi on noussut tavaramäärän ja turhien ostosten vähentäminen on tavallaan ennustettu jo Raamatussakin :
 
”Ja maanpiirit kauppiaat itkevät… kun ei kukaan enää osta heidän tavaroitaan ”     
(Johanneksen ilmestys 18 :11)
 
Rukoileminen  ja kääntyminen Jeesuksen puoleen on myös valinta.   Valinta ottaa tarjottu armon lahja vastaan.

 
                        Rukoilemisiin,

                        Pelle


P.S.  Jatkan yhteiskunnallisten havaintojeni kirjaamista lähipäivinä paljastamalla seuraavaksi joitakin poliittisten taikatemppujen salaisuuksia.