Suuri risteys.  Suuri punainen x-kirjain.  Tuntematon tulevaisuus.  Se oli teemana 24.1.2011  Jyväskylässä Hotelli Rantasipissä.  Tapahtumaa nimitettiin tulevaisuusfoorumiksi.  Tulevaisuus on vielä epäselvempi kuin tämä valokuva.

 

 1295989951_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kävimme  aikakoneella vuodessa 2050.  Aikakone näytti tältä.

 

 1295989904_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Suuri Risteys -matkaan osallistui yli kaksisataa keskisuomalaista ihmistä, joista kukin edusti tietynlaista näköalapaikkaa maakunnassamme. Meidät oli kutsuttu ja olimme vastanneet kutsuun.  Matkan tulevaisuuteen ja takaisin järjesti Jyväskylän yliopiston Agora X-ryhmä johtajanaan Antti Hautamäki,

 

Jos tiivistäisin 35 ryhmän aikamatkoillaan keräämät kokemukset, niin ne mahtuisivat seuraavaan kuuteen sanaan.

 

SOMETHING OLD

SOMETHING BOLD

SOMETHING GOLD

 

Todisteeksi siitä että, olimme käyneet tulevaisuudessa sain napattua aikakoneesta seuraavan kuvan.

 

 1295989861_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tapahtuman virallinen nimi oli Keski-Suomen innovaatiokeskittymän tulevaisuusverstas.

 

http://www.ks-x.fi/mika-innovaatiokeskittyma

 

http://www.ks-x.fi/manifesti

 

Seuraavanlaisesti tapahtumaa kommentoidaan Monkey Business-blogissa:

 

http://www.banana.fi/suomi/tag/yhteistuotanto

 

Itse koin hieman samantyyppisiä tunteita, mutta toiveikkaasti kuitenkin kirjoitin aikakoneen kylkeen tussilla ideoitani.  Tunne-elämän vapauttaminen vapauttaa luovuuden.  Luovuutta tarvitaan ideoinnissa ja ideoista on mahdollista jalostaa taloudellisesti tuottavia innovaatioita.

 

Tulevaisuusfoorumissa viljeltiin pelottavan paljon outoja uudissanoja, joiden käyttäminen saa aina ihokarvani nousemaan.  Maailman huippuyliopistoissa tutkimukset ovat käytännönläheisiä.  Siihen tässä Jyväskylän yliopiston liikkelle lähettämässä  hankkeessakin pyritään, mutta nuorten ajatuksia olisi varmaan syytä kuunnella tarkemmin.  He puhuvat kielellä, jota voi ymmärtääkin.

 

Pystyykö Jyväskylän Yliopiston Agora X –ryhmä keräämään riittävän eloisasti ajattelevan ja toimivan joukon  tähän innovaatiokeskittymään? Missä sinä olet vuonna 2050?  Haluaisitko antaa  toiveikkaita ideoitasi tämän hankkeen käyttöön?

 

TOIVEIKKUUS sijaitsee muuten tunnekartalla kolmantena tunteena kello yhdentoista suunnalla keskipisteestä lukien.  LUOVUUS  taas viidentenä tunteena kello yhden suunnalla.  Sen ympäriltä näet minkälaiset tunnetilat edesauttavat luovuutta.

 

 

 

 

 

                  Toiveikkaissa tunnelmissa,

 

                  Pelle Gudsson