Etsitkö sinä itse tai tunnetko jonkun, joka hakee mielenkiintoista aihetta pro gradu-tutkielmaan?

 

Oheinen TUNNEKARTTA on  pallonmuotoisen   tunnemaailman  kaksiulotteinen projektio, jota voi tutkia tietokoneen näytöltä tai kehystettynä huoneentauluna  kotona ja julkisissa tiloissa.  Siitä  löytyy yhteensä 121 tunnetta erittäin harkiten sijoitettuina.

TUNNEKARTTA on hyödyllinen apuväline tunteiden  nimeämisessä. Tunneälyn perusta  on juuri tunteiden nimeäminen.  Jo yksistään sillä keinolla osa negatiivisten tunteiden haitallisesta vaikutuksesta poistuu.  TUNNEKARTTA avaa myös laajan näkymän positiivisiin tunteisiin.  Niitäkin voi ilmaista minä-viestein, jolloin ihmisten välinen vuorovaikutus tehostuu.

TUNNEKARTTA  vaikuttaa yli vuosikymmenen kriittisen tutkiskelun jälkeenkin sen verran vakavasti otettavalta innovaatiolta, että se kannattaisi ilmeisesti saattaa tieteellisen tutkimuksen piiriin.  Ensimmäinen askel olisi pro gradu –tutkielman tekeminen  siitä.  Koska TUNNEKARTTA on poikkitieteellinen innovaatio, niin sitä voisi tutkia monestakin eri näkökulmasta.  Varsinkin psykologian, kielitieteen, teatteritieteen ja teologian aloilla TUNNEKARTALLA lienee paljon annettavaa.  Käsittääkseni koko maailmassa ei ole julkaistu näin kattavaa ja kompaktia esitystä tunnemaailmasta.

Seuraavista linkeistä selviää TUNNEKARTAN tausta tieteellisin termein ilmaistuna:

http://tunnekartta.vuodatus.net/blog/2199536

 

http://tunnekartta.vuodatus.net/blog/2200978

 

Osoitteesta www.taiwas.net/tunteet voit  yläpalkin SUOSITUKSET-palkkia klikkaamalla tutustua TUNNEKARTAN tähän mennessä saamiin myönteisiin lausuntoihin.  TUNNEKARTTA on  herättänyt  jo mielenkiintoa myös Yhdysvalloissa, Ruotsissa sekä Itävallassa.  TUNNEKARTTA on käännetty  englanniksi, saksaksi ja ruotsiksi, jotka versiot ovat myös tunnekarttasivustolta vapaasti tutkittavissa.

 

Mikäli tämä kirjoitus innosti sinua, niin yhteystietoni löytyvät englanninkielisen tunnekarttasivuston www.taiwas.net/emotions  CONTACT-palkin takaa.

 

 

                  Tuntemisiin,

 

                  Pelle Gudsson