Etsitkö sinä itse tai tunnetko jonkun, joka hakee mielenkiintoista aihetta pro gradu-tutkielmaan?
Oheinen TUNNEKARTTA on pallonmuotoisen tunnemaailman kaksiulotteinen projektio, jota voi tutkia tietokoneen näytöltä tai kehystettynä huoneentauluna kotona ja julkisissa tiloissa. Siitä löytyy yhteensä 121 tunnetta erittäin harkiten sijoitettuina.
TUNNEKARTTA on hyödyllinen apuväline tunteiden nimeämisessä. Tunneälyn perusta on juuri tunteiden nimeäminen. Jo yksistään sillä keinolla osa negatiivisten tunteiden haitallisesta vaikutuksesta poistuu. TUNNEKARTTA avaa myös laajan näkymän positiivisiin tunteisiin. Niitäkin voi ilmaista minä-viestein, jolloin ihmisten välinen vuorovaikutus tehostuu.
TUNNEKARTTA vaikuttaa yli vuosikymmenen kriittisen tutkiskelun jälkeenkin sen verran vakavasti otettavalta innovaatiolta, että se kannattaisi ilmeisesti saattaa tieteellisen tutkimuksen piiriin. Ensimmäinen askel olisi pro gradu –tutkielman tekeminen siitä. Koska TUNNEKARTTA on poikkitieteellinen innovaatio, niin sitä voisi tutkia monestakin eri näkökulmasta. Varsinkin psykologian, kielitieteen, teatteritieteen ja teologian aloilla TUNNEKARTALLA lienee paljon annettavaa. Käsittääkseni koko maailmassa ei ole julkaistu näin kattavaa ja kompaktia esitystä tunnemaailmasta.
Seuraavista linkeistä selviää TUNNEKARTAN tausta tieteellisin termein ilmaistuna:
http://tunnekartta.vuodatus.net/blog/2199536
http://tunnekartta.vuodatus.net/blog/2200978
Osoitteesta www.taiwas.net/tunteet voit yläpalkin SUOSITUKSET-palkkia klikkaamalla tutustua TUNNEKARTAN tähän mennessä saamiin myönteisiin lausuntoihin. TUNNEKARTTA on herättänyt jo mielenkiintoa myös Yhdysvalloissa, Ruotsissa sekä Itävallassa. TUNNEKARTTA on käännetty englanniksi, saksaksi ja ruotsiksi, jotka versiot ovat myös tunnekarttasivustolta vapaasti tutkittavissa.
Mikäli tämä kirjoitus innosti sinua, niin yhteystietoni löytyvät englanninkielisen tunnekarttasivuston www.taiwas.net/emotions CONTACT-palkin takaa.
Tuntemisiin,
Pelle Gudsson