Näin Nenäpäivänä on hyvä muistaa, että punainen pellen nenä on maailman pienin naamio.  Naamion takaa uskaltaa tehdä asioita, jotka muuten jäisivät tekemättä.  Häpeä ei vaivaa silloin niin paljoa.

 

Valitettavasti Suomessa tunnutaan arasteltavan punaisen nenän käyttöä jopa Nenäpäivänä. Ainakaan minä en ole vielä nähnyt tänään Jyväskylässä ketään, joka olisi tullut punanenäisenä pyöräillen tai kävellen vastaan.

 

Klovnikursseilla opetetaan, että klovnina tärkeintä on olla kiinnostunut siitä, mitä tekee.  Jos yrittää olla kiinnostava, niin toiset huomaavat mielistely-yrityksen.  Myös hyvä ryhti ( jopa liioitellun notkoselkäinen ) ja mahdollisimman avoimet silmät luovat huvittavaa vaikutelmaa.  Mikäli haluaisit ryhtyä tänä harmaana perjantaipäivänä piristämään muita laittamalla punaisen nenän kasvoille, niin satamäärin lisävinkkejä hauskuuttamiseen löydät sivustolta:

 

http://pelleopisto.vuodatus.net/blog/2705654

 

Kuten pitkäaikainen kirjeenvaihtoystäväni kerran kirjoitti:

 

ENNEN KAIKKEA TÄMÄ MAAILMA TARVITSEE ILONVILJELIJÖITÄ

 

 

 

                  Iloitsemisiin,

 

                  Pelle

 

 

 

PS. Ilo löytyy TUNNEKARTALTA kello kahdentoista suunnalta neljänneltä kehältä.  Sen ympäriltä löydät muitakin iloon yhdistettäviä tunteita.