Viimeiseksi oivallukseksi tässä kirjoitussarjassa jää liian läheisesti totuudesta muistuttavien pilapiirrosten ärsyttävyys.  Olen vakaasti sitä mieltä, että Kari Suomalainen  poistettiin Helsingin Sanomien palkkalistoilta hänen EU-vastaisuutensa takia.  Nimellisenä syynä kyllä käytettiin hänen kannanottojaan Suomen maahanmuuttopolitiikasta.  Karin itsensä piirtämä kommentti tapahtumasta on nähtävissä sivustolla :

 

http://www.lonnstromintaidemuseo.fi/tapahtumakuvat/kari.jpg

 

Verkkokalvoilleni on ikuisesti jäänyt eräs Karin piirros reilusti ennen Suomen EU-kansanäänestystä.  Siinä silinterihattuinen hahmo pelaa pajatsoa todeten jotain sen suuntaista, että vapaa työvoiman ja pääomien liikkuvuus helpottaa voittojen kasaamista.

 

On hyvin luultavaa, että Suomesta ei olisi tullut EU:n jäsentä, mikäli Kari Suomalainen olisi saanut jatkaa terävää havainnointiaan.

 

Ilmeisesti samoista syistä myös oikeusministeri Hannele Pokka siirrettiin Lapin maaherraksi vappuaattona 1994, kun hän oli rohjennut mainita Euroopan Unioniin liittymisen olevan Suomen silloisen perustuslain vastaista.  Näin muistelen tapahtuneen.

 

Totuuden torvista ei pidetä, mutta heitä tarvitaan.

 

 

                         Tunnetupaterveisin,

 

                         Pelle