Raamattu on kirja täynnä myötätuntoa. Jeesukseen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen voimaan uskovat voi luottaa sen lupauksiin omalla kohdallaan sekä maailmanhistorian tapahtumissa.  Myös ne asiat, jotka Jumala on lopun ajoista Raamatun profeettojen  kautta paljastanut, auttavat ymmärtämään minkälaisten vaiheiden kautta Jumalan kaikkivaltius tulee lopulta näkyviin.

 

Viimeperjantaisesta eduskunnan tekemästä perustuslakipäätöksestä tulee aiheutumaan vielä paljon harmia suomalaisille.  Se mahdollistaa esimerkiksi sosiaaliturva- ja verotuslainsäädännön  siirtämisen EU:n päätösvallan alle määräenemmistöpäätöksellä. Kuitenkin kristityt voivat olla kiitollisia siitä, että Raamatussa kerrotaan tämän olevan vain välivaihe maailmanhistoriassa.

 

”Näillä (kuninkailla) on yksi ja sama mieli ja he antavat voimansa ja valtansa pedolle.” (Ilm. 17: 13)

 

Mielestäni tämä vertautuu hieman ottamaani kuvaan, jossa sähkölinjan alle on tietyökoneita varten kiinnitetty kelta-punaisin merkein varustettu naru.  Jos sitä koskettaa, niin on vaarassa saada sähköiskun.  Kolme sähköjohtoa ja sähkötolpan ristinmuotoinen pää taas toi heti mieleeni kolmiyhteisen Jumalan.  Kaikki on alistettu Jumalan vallan alle.  Liian paljon itsestään luulevat saavat aikanaan kokea olevansa paljon Jumalaa pienempiä.

 

 1319567442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

Ehkä hieman liian hätäisenä johtopäätöksenä tuli mieleeni seuraavanlainenkin ajatus. Miksi neljä Finnairin lentokonetta joutui juuri perustuslakiuudistusta edeltävänä päivänä 20.10.2011 salamaniskun kohteeksi?  Tavallisesti vuosittain tuollaisia tapauksia on vain kymmenkunta. Olisiko siinä ollut taivaan Jumalan puhetta suomalaisille päättäjille? Jumalan ajatuksia on kuitenkin mahdotonta lukea:

”Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne.” (Jes.55:8-9)

Raamattua lukemalla niistä saa kuitenkin jonkinlaisen käsityksen.

 

 

                       Lukemisiin,

                       Pelle

 

PS.  Kiitollisuus ja harmi, jotka ovat tunnekartalla toistensa vastatunteita liittyvät toisiinsa myös seuraavalla tavalla.  Voimme olla kiitollisia ystävistämme, mutta joskus heidän toimintansa voi aiheuttaa meille harmillisiakin tilanteita.  Kiitollisuus löytyy kello yhden suunnasta toiselta kehältä keskipisteestä lukien.  Tänään juuri Salme Blomster Radio Dein viikon vieraana kertoi, että voimme vaikuttaa tunteisiimme lähinnä vain muuttamalla ajatuksia.  Minä valitsin kiitolliset ajatukset tässäkin tilanteessa ja tuli kyllä parempi olo.  Viime viikonloppu kun meni harmitellessa.