Vihasi saattaa vain jatkua ja jatkua.  Et pysty millään antamaan anteeksi.  Silloin on vaarana ryhtyä kostotoimiin.  Saatat sortua henkiseen tai ruumiilliseen julmuuteen.  Mykkäkoulukin on muuten tietyntyyppistä julmuutta.

Raamatussa kuitenkin neuvotaan :

”Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, rakkaat ystävät, vaan antakaa Jumalan osoittaa vihansa.”  (Room 12:19)

Jumala on oikeudenmukainen. Haluan kertoa oman kokemukseni tästä aiheesta.

Kastetilaisuudessani pikkuserkkuni hakkasi kuulemma minua mahaan, kun olin hetkeksi jätetty yksin.  Voit vain arvata, miten tuollainen tapaus vaikutti perusturvallisuuteeni.  No, parikymmentä vuotta tuon tapahtuman jälkeen tämä sukulaispoika kuoli liikenneturmassa suistuttuaan tieltä.  Löydettäessä oli vatsansa läpi työntynyt joko ohjaustanko tai tien reunassa ollut turvakaide. En muista varmasti kumpi se oli, mutta yhdistin heti kuultuani tämän kuolinsyyn varhaiseen pahoinpitelyyni.  Jumalan kosto?

Kuolema voi siis tulla julmasti kohdalle koska vain – jopa niin nopeasti, ettet siinä enää ehdi Jeesusta sydämeesi pyytää.  Jeesus on nimittäin sanonut ehkä julmaltakin tuntuvan totuuden ainoasta reitistä taivaaseen :

”Minä olen tie, totuus ja elämä.  Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.”  (Joh 14:6 )

Tien sivulta sinäkin voit nousta vielä tielle.  Otathan juuri tänään vastaan Jumalan suunnitteleman ja ilmaiseksi sinulle tarjoaman tiepalvelun?  Jeesuksen kädet ja jalat lävistettiin julmasti juuri sinun syyllisyytesi poistamiseksi.  Eikä tässä vielä kaikki. Sillä teolla myös sinua loukanneiden ihmisten pahat teot saivat rangaistuksensa.  Jumalan silmissä he ovat nyt viattomia.  Anteeksiantamattomuudella sidot vain itsesi noihin mieltäsi pahoittaneisiin tapahtumiin ja ihmisiin.

photo : KRISS  SZKURLATOWSKI via www.SXC.hu      thumb_1240318261.png

Jeesus sai kokea Jumalan vihan kaikkien ihmisten puolesta.  Tämän kertakaikkisen uhrikuoleman vaatineen pelastusoperaation jälkeen Jumala kuitenkin herätti Jeesuksen henkiin.  Jumala nosti hänet takaisin taivaaseen.  Jeesus–tietä seuraamalla sinäkin pääset sinne.  Hyväksythän tämän kaikenkattavan anteeksiantosopimuksen ja käännyt vääriltä teiltäsi?

Jumalalla on sinua varten jo laadittuna sellainen käsikirjoitus, jonka avulla saat lahjakkuutesi käytettyä parhaalla mahdollisella tavalla.  Voin todistaa omasta puolestani, että jopa koomiset kykyni ovat löytäneet kanavansa avattuani sydämeni Jeesukselle.  Jumala ei ole omille lapsilleen julma – vaikka Hän joskus kasvattaakin meitä erikoisilla tavoilla.  Sinustakin voi juuri tänään tulla Jumalan lapsi.  Kutsuthan Jeesuksen sydämeesi?

 

                                      t. Pelle

 

PS. Tämä on 30. osa kesä-heinäkuisesta 65-jaksoisesta TUNNESKAALAT – kokonaisuudesta.