Tänään koin  ihan epätodellista oloa monestakin syystä.  Joulun jälkeisten päivien lumettomuus oli yksi,  mutta vain pieni osatekijä tässä tunnetilassa, jota on vaikea tunnekartallekaan sijoittaa.   Ehkäpä se menisi jonnekin aavistuksen kohdille, joka löytyy kello kahdeksan suunnalta neljänneltä kehältä keskipisteestä lukien.

 

Tämä epätodellisuus alkoi tänään kuunnellessani presidentinvaalitenttiä.  Siellä eräs ehdokas sai sanottua ”varmaan” - sanan 15 kertaa noin viiden minuutin kuluessa.  Kaiken lisäksi pystyi selvästi aistimaan, ettei hän ollut ollenkaan varma asiasta.   Väitetäänkin, että mitä enemmän puheessa ilmenee tuollaisia vahvistavia sanoja, niin sitä enemmän voi aavistella jotain olevan pielessä.  

 

Toisekseen Radio Dein radioblogissa ihmeteltiin sitä, miten näyttelijä-laulaja voi esittää niin vakuuttavasti kristillisiä joululauluja ja silti haastattelussa puhua aivan yhtä vakuuttavasti jonkun muun  hengellisen suuntauksen puolesta.  Taitava näyttelijä voi siis luoda illuusioita äänellään ja sanoilla.

 

Kolmanneksi  - peilin edessä huomasin pääni kurottuvan kaulasta eteen kuten joskus nuoruusvuosina.  Olin kärsinyt pitkään kestäneestä  henkisestä kotiväkivallasta.  Ehkäpä jotkut muistot ja viime aikojen  mieltäni järisyttäneet pienet tapahtumat saivat eläytymään noihin lapsuus- ja nuoruusvuosiin.  Vuosien mittaan olen jo saanut ryhtini suoraksi, mutta nyt tapahtui tuollainen  äkillinen lysähtäminen.

 

Netin keskustelupalstalla epätodellinen olo yhdistetään ahdistuneisuuteen sekä niskan oireiluun.  Onneksi siellä kyllä vakuutettiin tällaisen olon menevän ohi.  Myös aavistuksen tunnekartalta löytyvät monet vieritunteet esiintyvät tuon keskusteluketjun ensimmäisissä teksteissä.  Taisi tulla lisätodisteita tunnekartan paikkansapitävyydestä.

 

Neljänneksi - pyörällä ajaessani en ollenkaan kokenut olevani oikein läsnä.  Lihakset vaikuttivat aivan veltoilta.  Sitten tajusin parantaa ryhtiäni niin, että selän notko  korostui.  Heti tuli tehoa polkemiseen.

 

1317394520_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  Ilco

 

Voipi olla, että hieman epäterveellinen ruokavaliokin sai nämä tuntemukset aikaan.  Ravinnollahan pystyy vaikuttamaan psyykeen.  Taidankin tästä lähteä nauttimaan oikein terveellisen aterian.

 

 

              Syömisiin,

 

              Pelle